Sidor

onsdag 10 april 2013

Varför spricker fasaden.........

..........eller toppen ?

Jag har enormt mycket att göra på jobb just nu och det är inget glamoröst arbete så ibland behöver jag rensa tankarna och ställer mig då gärna i köket. 
Denna gången har jag försökt mig på Macarons med blandat resultat  

dessa djävulska små godsaker är skitroliga men frustrerande att göra. Men 3 fjortisar berömde dom så smaken var tydligen godkänd.

 Dessa var dom första jag gjorde
 Dessa var dom andra, och sååååå nöjd. Ser nu hur släta dom är .........

Detta var 3:de försöket och allt sprack, min hallonfyllning med äkta hallon och vit choklad smakade klister så jag fick fram med smörkräm istället och rädda resten

24 kommentarer:

  1. Waooo sååå fina Macarons du "bjuder" på :)
    Ha en underbar dag/Kram Annmi

    SvaraRadera
  2. Oavsett om de sprack eller ej så ser de jättegoda ut. Försöker undvika socker just nu men snålvattnet rinner när jag ser dina kakor. Mina morötter lockar inte alls. Nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. dom var riktigt god :)

      behöver ju inte äta så många

      Radera
  3. Jag ställer mig gärna också i köket men dessa skapelser har inte testats. Inte än... Ser så svåra ut tycker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. väl värda att prova

      det svåra är att dom kan spricka ;-) och jag vet inte varför

      Radera
  4. Såg faktiskt gott ut..frugan kollade över min axel och jag kan svära på att hon dregglade ;)

    Ha de fint..!

    SvaraRadera
    Svar
    1. då får kanske även du chansen att testa.... :)

      Radera
  5. Att baka framkallar alla stresshormoner jag bara har... Därför undviker jag det. Men du är duktig, ser jag :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahaah fast jag har sett bildbevis - du kan !!!

      tack :)

      Radera
  6. Det blir vassen i år igen - ser jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. och vilket hål kom du ifrån ??

      ;-)

      Radera
  7. Det är charmen med de små godingarna! ;) Ena gången blir de perfekta och man tänker att Yesss nu har jag kommit på hur man gör och sedan blir det platt fall nästa gång igen! Jag har provat alla receptvarianterna och resultatet blir väldigt varierat ändå! ;) Goda är de ju i vilket fall, som helst och tur är det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahahaha precis så kändes det med dom gröna

      sen sprack ALLA rosa

      Radera
  8. ..och spricker gör de, för att du antingen har rört för mycket eller för lite! Haft för hög värme eller inte torkat dem tillräckligt länge....eller bara för att de känner för att göra det just den dagen! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. båda färgerna fick vila i 60 min

      men på det igen...... .
      dina blev jättefina

      Radera
  9. Macaons är bannemej ingen lek !! Jag gör mina på macaron matta och det underlättar myket ! Sen är det även viktigt att de står och vilar en bra stund innan ugnen för att inte spricka, men va fasen - det är ju smaken som räknas och de går ändå sönder i magen ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. kan tänka mig att dom blir mer jämna

      precis, allt ska ändå ner ;)

      Radera
  10. Jag är inget duktig i köket. Tycker de där ser jättefina och goda ut! Verkar jättesvårt att göra ju!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, med dom orden hade du gärna fått smaka

      inte så svårt, värt att prova

      Radera
  11. Jag skulle aldrig ge mig på att försöka ens. Bra jobbat! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte så svårt, bara lite meckigt

      Radera
  12. En del av mina sprack också :(
    Men...det är ju smaken som avgör :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. är det bara en del som spricker så kan man foto dom snygga ;-)

      Håller med, smaken är viktigast

      Radera